torsdag 18 juli 2024

Här finns jobb-om du städar naken

Någonting för Sverige? RUT?

Företag som erbjuder nakenstädning annonserar efter personal. 

Naturist Cleaners är namnet på ett brittiskt städbolag som erbjuder – just det – nakna städare. Företaget startades 2017, enligt grundaren Laura Smith för att hon såg ”ett växande intresse för nakenstädning i det brittiska samhället”. 

Priset för nakenstädningen är 65 pund (motsvarande cirka 775 svenska kronor) för den första timmen och 55 pund (cirka 650 svenska kronor) för varje timme efter det. Den nakna städaren själv tjänar cirka 45 pund (cirka 530 svenska kronor), hälften med kläderna på. 

Naturist Cleaners annonserar just nu efter personal med den ovanliga kravtexten: "Vi letar efter kvinnliga naturiststädare som kan städa privata hus nakna”. Det är alltså bara kvinnor som eftersöks för jobben. 

En 24-årig kvinna från Cardiff, som städat naken i tre månader för att dra in extrapengar, säger till Wales Online att jobbet innebär en trevlig variation från arbetet på ett konventionellt kontor. ”Den enda otäcka delen av jobbet var att jag inte visste vem som skulle öppna dörren. Skulle jag vara i säkerhet?”

Hon tar tre eller fyra städjobb i veckan: ”Alla kunder är ensamstående män som bor för sig själva. De är i olika åldrar, från närmare 30 år till 50-årsåldern”, berättar 24-åringen. 

Naturist Cleaners vill att deras verksamhet ska ses som helt naturlig och betonar att tjänsten inte ska ses som en sexuell service. På hemsidan svarar företaget på frågor om säkerheten. Nej, andra människor än kunden får inte vara i huset under städningen. Nej, man får inte ta i städaren, vare sig personen är naken eller påklädd. Nej, man får inte filma eller fotografera den nakna städaren, bara titta. 

Även i Queensland, Australien, finns ett nystartat företag som driver naken städservice. Företaget Bare All Cleaners har anklagats för sexism och har som svar på kritiken startat en ny trädgårdsservice, Bare All Gardeners, med nakna män. Målgruppen är hemmafruar och homosexuella män. 

Källa: https://www.cleannet.se/article/view/632234/har_finns_jobb_om_du_stadar_naken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar