fredag 22 mars 2024

Tolv saker du alltid velat veta om snoppar

Sexologens svar på de vanligaste frågorna och några till 

Är den tillräckligt stor, rak, hård och uthållig? Och spelar det egentligen någon roll? Frågorna kring mannens bäste vän är många. Vi har ställt tolv av dem till vår sexolog Linn Heed. Bland de hundratals frågor som når Linn Heed handlar många, många om storlek, form och prestanda. Är den tillräckligt stor, rak, hård och uthållig? Många män har höga krav på sig själva. En 24-årig läsare jämför sig med porraktören Peter North: ”Hur kan min kropp uppgraderas?” frågar sig läsaren. Vi har valt ut tolv av de vanligaste frågorna och ställt dem till vår sexolog Linn Heed. 

Om vi börjar med storleken, vad är egentligen normalt? 

För en västerländsk man är medellängden 9,5 centimeter och medelomkretsen åtta centimeter i slakt tillstånd. I erigerat tillstånd är medellängden 15 centimeter och medelomkretsen tio centimeter. Allting är relativt. Normalt är också ett mått som bör ifrågasättas. 

Går det att göra den större? 

Intimkirurgi för män finns. Omkretsen i slakt tillstånd kan göras större genom att man transplanterar hud eller fett till penisskaftet. Penis kan göras i genomsnitt 2-4 cm längre. När penis förändras genom ett kirurgiskt ingrepp syns resultatet i första hand i slakt tillstånd. Vid erektion är det inte alls säkert att resultatet är likadant. Arbeta hellre på att bygga upp ditt självförtroende och träna kroppen fysiskt. Du kommer att känna dig både fysiskt och mentalt starkare. 

Spelar storleken egentligen någon roll? 

Storleken har betydelse åtminstone för männen själva. Eftersom en stor del av manligheten och njutningen är fokuserade till könet bidrar det naturligtvis till att storleken får betydelse. Många kvinnor har även synpunkter på storleken. En del föredrar en mindre penis andra vill bli helt utfyllda. Många kvinnor och män säger sig dock bli mera upphetsade av åsynen av en stor penis. Därmed kan en stor penis tillmätas ett stort sexualsymboliskt värde. Vid sexuell tillfredsställelse tillsammans med en partner så är det inte enbart storlek som räknas. Teknik, närvaro, kreativitet och nyfikenhet är delar som gör dig till en bättre älskare. 

Gör det något om den är sned? 

Absolut inte! 

Det är mer ovanligt med en helt rak erektion. Vanligast är det med krökningar åt vänster. En krökning som är mindre än 30 grader skapar sällan problem vid samlag. Större krökningar kan medföra problem vid penetrerande sex. Det oförutsägbara (krökningen visar sig först vid erektion) är ofta det som skapar spänning... 

 Vad kan han göra… … om han har svårt att få den att stå? 

Ta det lugnt och försök sänka kraven på att vara en högpresterande älskare. Det som inte får hända händer och vid nästa tillfälle oroar man sig i onödan och ångesten och stressen ger en tillfällig erektionssvikt. Alkohol och erektion går sällan hand i hand. 

Vad kan han göra … om den står hela tiden? 

Det är vanligt i tonåren när kroppen fullständigt exploderar av könshormoner och driften gör sig väl påmind. Att onanera och tillfredsställa sig själv kan lugna ner tillfälligt. Försök att tänka på ”osexiga” tankar som får ståndet att lägga sig. Vad är det mest avtändande du vet? Okey, tänk på det en liten stund, effekt? 

Vad kan han göra … om han har svårt att komma? 

Det finns flera saker som hämmar mannens orgasm. Olika sorters medicin och alkohol. Det är inte ovanligt att man inte kan få utlösning om man är ordentligt berusad. Om man som par lider av att mannen har svårt att komma, så kan man tillsammans försöka komma till rätta med detta genom att man smeker varandra med ett totalt orgasmförbud för mannen. Partnern smeker mannen tills han nästan får utlösning. Först då tränger han in i henne och hon utför samlagsrörelser samtidigt som hon med ena handen stimulerar hans penisrot och pung tills han får orgasm. Undvik alkohol i samband med sex... sa jag inte det tidigare?

Vad kan han göra … om han kommer för fort? 

För tidig utlösning har drabbat de flesta män som har provat sex er än tre gånger. Ta vara på att du är utrustad med händer, tunga, läppar och en hel rad av andra kroppsdelar. Smeksex, oralsex med mera uppskattas ofta av partnern. OM du kommer för tidigt, så se till att inte allt sex avstannar med den för tidiga utlösningen. Fortsätt tillfredsställa din partner. Träna upp dig själv med hjälp av start-stopp-tekniken. Den innebär att mannen bromsar när han närmar sig utlösningen, för att sedan fortsätta. Detta upprepas ett antal gånger. 

Hur mycket sperma ska det egentligen komma?

Volymen sperma vid sädesuttömningen ligger vanligtvis mellan 3-5 ml (cirka en tesked), något mindre om man nylige haft sädesuttömning. Kaskader av sperma ses på redigerad porrfilm, sällan i verkligheten. 

Kan han göra något för att öka mängden? 

Är man sexuellt upphetsad under lång tid hinner det produceras mer vätska och mängden kan då öka. Allt är inte ml som räknas här i världen. 

Hur smakar sperma och kan han göra något för att få den att smaka annorlunda (bättre)? 

Sperma har en tydlig metallisk smak och tydlig sälta. Sperman har en salthalt på 9mg per ml. Jag vet inte om det finns några vetenskapliga belägg för att mat/dryck/nikotin påverkar smaken, men många kvinnor vittnar om att rikligt med vatten gör att sperman smakar fräschare. Drick vatten, det mår din kropp och din snopp bra av. 

Till sist, hur mycket pratar tjejer egentligen om killars snoppar? 

Tjejer pratar säkerligen en hel del om killars snoppar, men jag tror att förhållandet ofta ser ut så att killar är mer snoppfixerade än tjejer och tjejer är mer bröstfixerade än killar. Sedan är både kvinnor och män givetvis intresserade av varandras kroppsdelar.

Källa: https://www.aftonbladet.se/relationer/a/7l3M13/tolv-saker-du-alltid-velat-veta-om-snoppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar