lördag 1 oktober 2022

Maktfördelning och straff i puppy play

Fysisk bestraffning är ovanligt under puppy play. Istället behandlar handlern valpen på ett liknande sätt som man behandlar en riktig hund. Hundägaren ger oftast positiv uppmuntran när kommandon genomförs korrekt och som högst en "stygg hund" under olydnad. Hundar är lekfulla och busiga. Således är de flesta mänskliga valpar också det. Energin i den här typen av powerplay eller maktspel är lekfull. I denna form av rollspel har den undergivna mycket mer självständighet. 

Till skillnad från dominanslekar där straff är grunden för rollspelet får den som är puppy ofta väldigt mycket kärlek och beröm för väl beteende snarare än straff för olydnad. 

Även om det är sällsynt, kan straff vara en del i puppy play. Straffet och hur det verkställs beror på vad deltagarna kommit överens om innan. Detta varierar i alla valp/handler-relationer och beror på vad deltagarna gillar och känner sig bekväma med. En stygg vovve kan få en kommentar som “stygg hund”, ett lätt slag på maskens nos, eller tvingas ta en time-out. Fysisk smärta kan också vara en form av straff (om än det är mer sällsynt i puppy play) om alla deltagare går med på det. 

Maktdynamiken i puppy play är mer lekfull och har få inslag av sadomasochism. Detta kan vara en av huvudorsakerna till att många vågar pröva sig på denna typ av rollspel. Kanske är det också en av orsakerna att det har blivit en allt populärare form av BDSM. 

Källa: https://vuxenkul.se/sexblogg/vad-ar-puppy-play/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar