måndag 5 september 2022

Varför nudsim: Exhibitionism

Exhibitionistiska beteenden som blottning har ett helt annat beteendemönster. Till skillnad från nudister är handlandet hos den som blottar sig ofta impulsdrivet och den som blottar sig exponerar sig specifikt för någon eller några. Den sexuella aspekten av exhibitionism gäller ofta just att exponera valda delar av sin kropp för en specifik grupp, som representanter från det motsatta könet. 

Antagandet att nudism har ett nära samband med exhibitionism tycks svagt eftersom motiven tycks skilja sig åt. Det finns ett samband i att fler män är nudister och exhibitionister, men sambandet försvagas av den höga genomsnittsåldern hos nudister – exhibitionistiska drivkrafter tenderar avta med åldern. Många exhibitionister lever ensamma och uppvisar tecken på andra sociala avvikelser, men det är vanligt med nudister som lever med partners och anammar samma livsstil. 

 Även om sambandet med exhibitionism är svagt bör det inte uteslutas att exhibitionistiska tendenser kan vara en del i den drivkraft som får somliga nudister eller naturister att uppträda i naket tillstånd inför andra. 

Källa: https://www.psykologisktvetande.se/nudism-naturism.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar