tisdag 20 juni 2023

Sex sexleksaker efter 60

Massageolja 

När hormonnivåerna sjunker i kroppen kan även sexlusten minska. Därför kan det behöva en längre stunds förspel innan man känner sig sugen på att hoppa i säng. En massage med väldoftande oljor är både sexigt och erbjuder en härlig närhet. 

Glidmedel 

Trorra slemhinnor beror på minskad östrogen i kroppen. Hos apoteket finns receptfria krämer och slidtabletter som verkar lokalt och kan vara till bra hjälp. Även silikonbaserat glidmedel är ett hett tips. Förutom att minska skörheten i slemhinnan kan sexet med glidmedel kännas mjukare vilket kan vara till njutning för båda parter! 

Penisvibrator 

Även män kan ha svårare för att njuta fullt ut av sex på äldre dagar då känsligheten i de nedre regionerna inte är som den alltid varit. En penisvibrator sätts runt penisen och ger starka vibrationer. Extra stimulans är bra för känsligheten och hjälper den som har svårt att få ett fullt stånd. 

Knipkulor 

 Knip tjejer! Att göra knipövningar är något kvinnor ska göra hela livet för att träna upp bäckenbottenmuskelaturen vilket minskar risken för både framfall och inkontinens. Många upplever även att de får lättare att kontrollera sin orgasm då de regelbundet använder knipkulor. 

Penisring 

 Penisringen sätts nere vid roten av penis och ger en stadigare erektion vid sex. Penisringar finns att hitta både utan vibration men en ring med vibration ger extra stimulans för alla inblandade!

Klitorisstiumulerare 

De flesta klitorisstiumelare har tagits fram för kvinnor som har svårt att få orgasm. Den fokuserar på att stimulera klitoris och kan användas för onani eller bara vara en extra krydda under sexakten.

Källa: https://www.expressen.se/halsoliv/sex--relationer/sa-far-du-ett-battre-sexliv-efter-60/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar