söndag 28 maj 2023

Naken eller ej i bastun

Det finns fysiologiska skäl till att du ska vara helt naken i bastun. 

Du ger huden en chans att slappna av och andas fullt ut. Extra märkbart för kvinnor som ofta sveper in hela torson i handduken, eller i de fall det är tillåtet, har på sig baddräkt. Nakenheten ger en känsla av frihet som tar bastuupplevelsen till en ny nivå. Att vara naken i bastun gör också att vi öppnar oss för varandra, mentalt och själsligt. Ingenting döljer vilka vi är. Allt syns, både det vackra och eventuella skavanker (som nästan ingen bryr sig om utom vi själva). 

Det kan kännas obehagligt till en början men ganska snart blir de nakna rumporna och brösten något fullkomligt odramatiskt och inte alls förknippat med sexualitet eller begär. 

Om du vill uppleva den nakna friheten i bastun kan ett första steg vara att lätta på handduken men samtidigt täcka de nedre regionerna. Viktigt är så klart att du gör det tillsammans med andra människor som du känner, eller är bekväm med. Viktigt är också förberedelse. Exempelvis att du har en badrock som du kan svepa in dig i före och efter bastusessionen i de utrymmen som angränsar till bastun. Med tiden kanske du blir en av de nakenfrälsta som inte kan tänka sig något annat.

Källa:https://www.wegroup.se/badhusbloggen/darfor-ska-du-vara-naken-i-bastun/ 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar