lördag 1 oktober 2022

BDSM och Puppy play: en form av mindfulness

Puppy headspace är ett mentalt tillstånd där man lägger undan mänskliga tankar, rädslor och önskan. Istället fokuserar man på nuet och låter sig stänga av den verbala delen av hjärnan och tillåta sig själv att leka. Sex är trots allt hur vuxna människor leker. Sex ska inte vara en spänd eller seriös upplevelse. Sex ska vara kul! Så precis som en riktig hund handlar puppy headspace om att släppa oron, skam och bara leva och leka i nuet. 

Dessa mentala tillstånd inom BDSM är ofta jämförda med metoder för att hantera stress och ångest såsom mindfullness och meditation. En studie från 2019 visade på att puppy play hade psykologiska fördelar för de som utövade denna form av rollspel. Pup play påvisade hjälpa utövare att slappna av och koppla bort ångesten från vardagen. 

Dessutom visade sig puppy play vara ett verktyg för att upptäcka, utforska eller utveckla nya och positiva aspekter av våra personligheter. Något som tidigare påvisats vara en positiv effekt av BDSM. BDSM jämför ofta med mindfullness av just dessa anledningar. Att för en kort stund kunna släppa alla mänskliga tankar, fokusera på nuet, släppa våra hämningar och leka fritt ger hjärnan en ofta välbehövd paus. 

Puppy play handlar inte om att tro att man är en hund. Det handlar om att vara fri, inte skämmas och bara få leka och njuta hämningslöst! 

Källa: https://vuxenkul.se/sexblogg/vad-ar-puppy-play/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar