onsdag 1 februari 2023

Onani

De flesta svenskar, 32 procent, onanerar flera gånger i veckan, och bland män är aktiviteten något högre. Det visar en undersökning utförd av RFSU. 20 procent av svenskarna uppger att de har onanerat hemma hos någon annan och 16 procent av de tillfrågade har onanerat på jobbet. Men den stora massan, 63 procent, gör det helst när de är ensamma hemma enligt en undersökning av Sifo/Lelo. 

Bra mot mensvärk 

 Istället för att svälja en smärtstillande tablett nästa gång du plågas av mensvärk kanske du borde krypa ner i sängen och hänge dig åt en stunds onani. En ny studie från menskoppsföretaget Lunette visar nämligen att onani kan lindra mensvärk. Så många som sju av tio kvinnor i studien upplevde att regelbunden onani lindrade menssmärtorna och 42 procent tyckte att onani var mer effektivt än tabletter.

I backspegeln... 

Termen onani betyder egentligen ”avbrutet samlag” och kommer från berättelsen om Onan i Gamla Testamentet. Under lång tid ansågs onani orsaka sjukdom, både psykisk och fysisk. Men i början av 1900-talet förändrades uppfattningen och onani började i offentliga skrifter beskrivas som ett normalt sexuellt beteende.  Källa: Nationalencyklopedin 

Källa: https://www.expressen.se/amelia/relationer/sex/sexbloggarens-onaniguide-6-harliga-tips-for-mer-njutning/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar