onsdag 1 februari 2023

Onani som en glädjekälla

Onani sker ofta på rutin och på samma sätt varje gång. Men det finns massor av njutning att uppleva, med många sköna lekar passande för endast en deltagare. 

Onani är en stor källa till njutning och ett sätt att ge dig själv kärlek samtidigt som du lär känna din kropp. Det finns så mycket positivt som du får ut av att onanera att det kan betraktas som en starkt hälsofrämjande insats. Du blir gladare och lugnare kanske till och med friskare till följd av de hormoner som frisätts när du njuter och kommer. Och du slappnar av och sover bättre. 

De flesta av oss onanerar, och 32 procent ägnar sig åt självkärlek flera gånger i veckan, enligt en undersökning utförd av RFSU. Och det är vanligt även hos dem som är en del av ett parförhållande. Att onanera när man är tillsammans med någon är dock belagt med vissa skamkänslor, för somliga är det jobbigt eller till och med otänkbart att erkänna för partnern att man gör det skönt för sig själv. 

Känslorna av skam som av olika skäl är kopplade till onani kan ha en hämmande och lustdämpande inverkan och dessutom riskerar de att göra onanistunderna ganska tråkiga. Det tenderar att bli något som bockas av, som vilken annan aktivitet som helst, och med den teknik man är mest bekväm med. De flesta lägger endast en till fem minuter per tillfälle på att göra det skönt för sig själva, visar en undersökning utförd av Sifo på uppdrag av sexleksaksföretaget Lelo. Det är synd för man missar så mycket njutning och utforskande. Fler borde ge sig chansen att få känna full upphetsning i enbart sitt eget sällskap, säger amelias sexbloggare Liw. 

Onani kan verkligen vara en glädjekälla. 

Visst känns det förbjudet, men det ska det göra. Att det är ”förbjudet” gör det bara lite mer upphetsande. Skäms aldrig för de lekar och fantasier du har med dig själv. Se det som en gåva till både dig och din eventuella partner. 

Källa: https://www.expressen.se/amelia/relationer/sex/sexbloggarens-onaniguide-6-harliga-tips-for-mer-njutning/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar