onsdag 1 februari 2023

Därför ska du läsa sexnoveller

Att läsa sexnoveller kan ge mer än pirr och njutning i stunden. Det kan också fylla på ditt inre erotiska bibliotek, som du kan återvända till i fantasin, när du vill. Sexnoveller kan vara en fantastisk sak för att utveckla och utforska sin egen sexualitet, lust och kåthet, säger sexologen Suzann Larsdotter. Här får du nio heta sexnoveller, med olika teman för att egga lusten: allt från otrohet och sex på stranden till hett trekantsmöte och lesbiska äventyr. 

 Det räcker med en snabb googling för att sexnovellerna ska hagla över en. Och det är väl inte för intet som det är så – texterna har blivit otroligt lättillgängliga och till skillnad från erotiska bilder eller videor ser det ut som att du läser vilken artikel som helst när du scrollar i mobilen. 

 Att hitta noveller som man verkligen gillar och gör en sugen, kan däremot vara något svårare. Vår sexbloggare Liw har skrivit en rad erotiska noveller exklusivt för amelias läsare, med olika teman. Allt från otrohet och rollspel till lesbiskt sex och trekanter. 

 Att skriva och fantisera kring sexnovellerna är något som jag verkligen älskar och brinner för. Om det är ett tema jag aldrig tidigare berört så är det inte ovanligt att jag hittar något nytt att fantisera om när novellen är klar, säger Liw. Och just att få nya fantasier och tankar som tänder dig, är en av fördelarna med att läsa erotiska noveller, säger sexolog Suzann Larsdotter. Hon brukar prata om att ha ett inre erotiskt bibliotek, som man kan gå till för att elda på sin egen lust. Ett sådant lager kan vara värdefullt både för den som har sex med sig själv och den som ligger med andra.

Som sexolog inspirerar jag kvinnor att upptäcka och utforska olika sätt att väcka sin lust. Att lyssna på eller läsa olika sexnoveller kan bidra till att att hitta sin egen njutning, stimulera egna fantasier och väcka den egna lusten. Det kan också vara inspirerande och lärorikt, säger hon. 

Suzann vill uppmana oss att uppmärksamma vad som händer i kroppen när vi läser eller lyssnar på en erotisk novell. 

Mitt råd är att du lägger dig ner på soffan eller i sängen. Försök vara närvarande i kroppen. Känn om och hur orden och berättelsen påverkar dig. Om du känner lusten i kroppen, identifiera vart den är och hur den känns, säger Suzann Larsdotter.

Källa: https://www.expressen.se/amelia/relationer/sex/-oka-sexlusten-8-sexnoveller-som-eggar-fantasin/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar